SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Kantonalni odbor SDP-a: Socijalni, ekonomski i privredni udar na građane

Odlukom o subvencioniranju razlike u cijeni Vlada KS pokazala je da je ovim potezom spremna boriti se za građane

Avaz.ba

11.6.2019

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Sarajevo u potpunosti podržava Vladu KS u vezi s poduzetim mjerama da se amortizira SDA-ov udar na građane Sarajeva povećanjem cijena plina, saopćeno je danas iz ove stranke.

- Vlada Kantona Sarajevo reagirala je socijalno osviješteno i odgovorno prema građanima, za razliku od Vlade FBiH i premijera Fadila Novalića koji povećanjem cijena plina odmah nakon uspostave nove Vlade KS kreće da kažnjava građane. Posebno je to zabrinjavajuće imajući u vidu da je plin energent koji drastično smanjuje zagađenost, pogotovo u Sarajevu, a SDA je uvela harač upravo na njega - saopćeno je iz SDP-a.

Odlukom o subvencioniranju razlike u cijeni Vlada KS pokazala je da je ovim potezom spremna boriti se za građane. SDP-ovi ministri učestvuju u ovoj borbi na strani građana, a pored toga je SDP, zajedno sa Bh. blokom, u Federalnom parlamentu pokrenuo preispitivanje Novalićeve odluke.

- Za SDP nema dvojbe da je ovo socijalni, ekonomski i privredni udar na građane. Sramotno je da SDA-ova Vlada FBiH pokazuje ovakvu agresiju prema građanima i ne razmišlja ni o egzistencijalnim ni o ekološkim posljedicama u Sarajevu - piše u saopćenju za javnost. 

Kako se dalje navodi, SDP BiH nastavlja tražiti rješenje da se cijena plina trajno revidira i prilagodi džepu građanina čija prosječna plaća ne može podnijeti ovakav udar, a tek kako je ovo guranje preko ruba ljudi koji imaju minimalna primanja ili sa penzijama koje su još manje.  

- Učinit ćemo sve da zaustavimo ovu kažnjeničku politiku SDA prema građanima - kazali su iz SDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.