NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Počinje gradnja autoputa za more

Piše: Avaz.ba

12.6.2019

''Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, donosi priču o tome kada počinje gradnja autoputa za more i jesu li „Autoceste FBiH“ osigurale potreban novac.

Šta o tome kaže čelnik ove državne firme Adnan Terzić. Hoće li Hercegovina uskoro postati veliko gradilište i koliko je potrebno sredstava za ovu dionicu, koja će skratiti put do mora.

Saznajemo i ko će biti novi ambasador Hrvatske u Bosni i Hercegovini. Pročitajte i zbog čega je Sud BiH odbio odrediti ekstradicioni pritvor Zdravku Mamiću, kojeg potražuje Hrvatska zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u novoj ''Minuti'' donosi naslov „Pakt pozicija“.

U analizi objavljujemo šta je donijela nova sjednica Predsjedništva BiH. Zašto je ova institucija dobro uhodani raštimani orkestar.

Zašto imamo tri stava, a nijedan kompromis.

Pročitajte i hoće li građani Sarajeva osjetiti poskupljenje plina i šta o tome kaže ministar komunalne privrede Srđan Mandić.

Na stranama Globusa donosimo priču tome šta se dešava u Sjevernoj Koreji i koliko je pronađeno lokacija javnih pogubljenja.

Otkrivamo detalje tragedije na ekskurziji učenika Srednje grafičke škole Ilidža u Češkoj. Kako je maturant pao s četvrtog sprata hotela u Pragu.

Nastavljeno je suđenje suspendiranom tužiocu Boži Mihajloviću. Koliko je nestalo novca iz predmeta „Lutka“ oduzetog od Davora Mandića.

Šta se dešava u Visokom. Slovak tvrdi da je tunelu Ravne izliječio tumor na plućima. Šta kaže o tome Semir Osmanagić, osnivač Fondacije bosanske piramide.

Saznajte šta je Saša Popović za „Avaz“ rekao o Lepoj Breni.

Ko je odgovoran za smrt bebe u bolnici u Brčkom. Porodica ogorčena, otac Aleksandar traži da se sve ispita i utvrdi.

Novinari Crne hronike bili su na dženazi ubijenom Ammaru Kapidžiću. Donose i priču o tome ko je poduzetnik iz Srebrenika koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Na sportskim stranama priča o novom porazu ''Zmajeva''. Džeko i ekipa poveli u Torinu, ''Azuri'' na kraju slavili.

Danas donosimo i uvijek zanimljivi prilog „Porodica i zdravlje“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.