POLITIKA

Radmanović: Hitnu sjednicu traže oni koji su sve blokirali

Srna/ Avaz.ba

12.6.2019

Inicijativa grupe zastupnika za održavanje hitne sjednice Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH je neprihvatljiva jer su upravo oni spriječili funkcioniranje Parlamenta i formiranje Vijeća ministara BiH, smatra Nebojša Radmanović, dopredsjedavajući tog doma (SNSD). 

- Ta grupa zastupnika u Predstavničkom domu spriječila je imenovanje komisije za izbor Vijeća ministara, a sada je pokrenula inicijativu za održavanje hitne sjednice Parlamenta o nesporno važnim pitanjima. Međutim, u takvoj vrsti sjednice zastupnici SNSD-a neće učestvovati jer je to pokušaj da oni koje građani nisu izabrali upravljaju procesima - ističe Radmanović.  

Kako je istakao, ne zna ni da li će tražena sjednica biti održana.  

- Ta inicijativa je protiv volje građana jer oni koji su spriječili rad Parlamentarne skupštine i formiranje Vijeća ministara sada pokušavaju diktirati tempo u Parlamentu. Podnosioci inicijative su zastupnici koji i ne misle da budu vlast, nego samo da opstruiraju procese - rekao je Radmanović.

Podsjetimo, zastupnici iz SDP-a, SBB-a, A-SDA, PDA, SDS-a, PDP-a, NS-a i NB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su zahtjev predsjedavajućoj ovog doma Borjani Krišto, od koje traže da sazove hitnu sjednicu.  

Za tu sjednicu predložili su dvije tačke dnevnog reda – razmatranje situacije u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacije Vijeća ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.