SJEDNICE

VSTV naredne sedmice raspravlja o pismu OSCE-a, Ambasade SAD i Delegacije EU

M. Aš.

12.6.2019

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) Bosne i Hercegovine iduće srijede raspravljat će o zajedničkom pismu koje su OSCE, Ambasada SAD i Delegacija Evropske unije uputili članovima VSTV-a.

VSTV zakazao je sjednicu koja će biti održana naredne sedmice, a na dnevnom redu nalazi se 25 tačaka. O ovim tačkama članovi VSTV-a izjasnit će se u srijedu, četvrtak i petak.

Kako je navedeno, 19. juna 2019. godine članovi VSTV-a raspravljat će o zajedničkom pismu koje su OSCE, Ambasada SAD i Delegacija Evropske unije uputili VSTV-u, a u kojem su izrazili zabrinutost zbog pojava u bh. pravosuđu poput pokušaja koji izgleda imaju za cilj da se odgode ili čak dovedu u pitanje zajednički reformski napori poduzimani u proteklom periodu.

VSTV upoznat će se u srijedu i o informaciji o aktivnostima predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, informaciji u vezi sa štrajkom advokata u Distriktu Brčko BiH, a bit će održana i kratka prezentacija ključnih pitanja vezanih za VSTV i pravosuđe u mišljenju Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

Predviđena su i brojna imenovanja novih sudaca u općinske i kantonalne sudove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.