BANJA LUKA

Mladić uhapšen zbog neovlaštenog snimanja tokom davanja izjave u policiji

Pozvan u MUP radi saslušanja u svojstvu svjedoka

Nezvanično, uhapšen je Stefan Popović. Arhiv

Fena

13.6.2019

U Banjoj Luci je uhapšen mladić inicijala S. P. zbog neovlaštenog snimanja tokom davanja izjave u službenim policijskim prostorijama.

Nezvanično, uhapšen je Stefan Popović (21), protiv kojeg je u novembru prošle godine podnesen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Njega su službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili zbog neovlaštenog snimanja razgovora s policijskim službenicima tokom poduzimanja mjera i radnji iz policijske nadležnosti.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da je S. P. pozvan u službene prostorije radi saslušanja u svojstvu svjedoka, međutim, nakon uočavanja sumnjivog ponašanja, utvrđeno je da je, tokom uzimanja izjave, tajno tonski snimao razgovor s policijskim službenicima, zbog čega je uhapšen.

- Osumnjičeni je posebno skrivenom aplikacijom na telefonu tonski snimao razgovor te mu je zbog sumnje na zloupotrebu i omogućavanje nepozvanom licu da se upozna sa sadržajem izjave oduzet mobilni telefon, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.