EKONOMIJA

Sarajevo i Atina od danas povezani direktnim letom

Osim domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove

Za letove će biti korišteni avioni DH4

N. Če. / Avaz.ba

13.6.2019

"Aegean Airlines", najveći grčki avioprijevoznik i član "Star Alliancea", uveo je novu liniju iz Sarajeva za Atinu u ljetnoj sezoni 2019.

Linija Sarajevo - Atina ima dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13. juna do 14. septembra 2019. godine. Ovom linijom putnici će imati direktnu vezu s glavnim gradom Grčke, ali i mogućnost konekcije širom Grčke, od otoka do unutrašnjosti.

Osim domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sistemima i na stranici www.aegeanair.com.

Karte se, također, mogu kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te putem stranice Aerodroma www.sia.ba.

Za letove će biti korišteni avioni DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine te nastavku rasta prometa putnika koji Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

"Aegean Airlines" leti na 151 destinaciju, i to 31 domaću i 120 međunarodnih, do 44 zemlje, s flotom od 61 aviona.

Grupacija je u 2018. godine ostvarila 14 miliona putnika na svojim letovima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.