REAKCIJE

Američka ambasada u BiH: Građani Mostara trebaju funkcionalnu vladu koja će se pozabaviti kritičnim pitanjima

Inače, grupa stanovnika okupljena je oko neformalne grupe građana "Jer nas se tiče"

Twitter

L.Đ./Avaz.ba

14.6.2019

Američka ambasada u BiH reagirala je na aktuelni problem sa smećem u gradu Mostaru na svom zvaničnom Twitter profilu. Kako su naveli, građani Mostara trebaju vlast i izbore.

Naime, na zvaničnom Twitter profilu je objavljena fotografija smeća nakupljenog u i okolo kontejnera na ulici u Mostaru.

Uz fotografiju je objavljena i poruka u kojoj se navodi:

- Smeće na ulicama Mostara na prevelikoj vrućini. Zabrinjavajući izvještaji o toksičnom otpadu u vodi. Građani Mostara trebaju funkcionalnu vladu koja će se pozabaviti kritičnim pitanjima i ostalim stvarima. Građani Mostara trebaju izbore - napisali su u poruci na Twitteru.

Inače, grupa stanovnika Mostara okupljena oko neformalne grupe građana "Jer nas se tiče", koja već četvrti dan drži u blokadi gradsko odlagalište otpada "Uborak", u četvrtak se obratila Gradskoj upravi, gradonačelniku i nadležnim službama, te zatražila hitno rješavanje stanja na toj deponiji.

Naglasili su kako je deponija ''Uborak'' namijenjena za komunalni, kruti otpad, ali da se na nju dugo vremena dovozio i odlagao animalni, bolnički, medicinski te drugi otpad sumnjivog karaktera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.