NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Švicarski "Glencore" želi "Aluminij"

Piše: Avaz.ba

16.6.2019

''Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: Švicarski „Glencore“ želi „Aluminij“. Otkrivamo koliko ovaj gigant nudi za spas mostarske firme.

Objavljujemo i sve detalje posjete zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Banjoj Luci. Pročitajte s kim se Metju Palmer sastao te šta je poručio tokom posjete našoj zemlji. Alarmantna upozorenja iznesena su na skupu u Sarajevu. Ništa novo nije da iz BiH masovno odlaze mladi, no, nove brojke o broju onih koji su otišli u Njemačku da rade su i više nego šokantne!

Obišli smo i kupališta u BiH. Gužve zabilježene u Sarajevu, Zenici, Tuzli... a pročitajte i šta kažu građani, kako se bore s paklenim vrućinama.

Agonija Mostaraca ne prestaje. Ni vidiku nema rješenja, otpad zatrpao ulice, građani ne odustaju od protesta.

Ličnost dana je Ahmed ef. Adilović.

Komentar dana piše naša ugledna novinarka Mirela Kukan, koja se osvrnula na stanje u Bihaću. Bili smo i na licu mjesta na Vučjaku, gdje su izmješteni migranti. Kriza tek prijeti da eskalira.

Objavljujemo i nove cijene putarine u Hrvatskoj. Pročitajte koliko po polasku na more treba „podebljati“ novčanike za autoput.

Naši novinari došli su do detalja sa dvije glamurozne svadbe koje su jučer u Sarajevu održane. Pročitajte koje poznate ličnosti su stale na „ludi kamen“ te ko su izabranice njihovog srca.

Na stranama Crne hronike pročitajte detalje koje smo zabilježili s policijom u Mostaru. Koga su kontrolirali te s kakvim situacijama su se susreli. Objavljujemo i detalje hapšenja bjegunca iz mostarskog zatvora.

Ispratili smo i nova dešavanja u Željezničaru.

Danas donosimo i prilog „Panorama“. Saznajte gdje ovog ljeta odmaraju poznati, ali i niz razgovora i detalja iz života poznatih. Saznajte koja ljepotica ovaj put krasi naslovnu stranu.

Vječni roker Nedim Babović, basista “Bombaj štampe” i muzički producent, otkrio nam je kad stiže novi album te gdje će sve “Štampa” uzdrmati publiku, kao i šta za njega znači muzika i gdje pronalazi ispušni ventil. Donosimo i razgovor s glumicom i pjevačicom Milom Elegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.