AKTUELNO

Cvijanović zabrinuta zbog terorista u BiH: Dovoljan je samo jedan takav da pobije stotine ljudi

Željka Cvijanović. Arhiv

Lj.S/Avaz.ba

16.6.2019

Porast islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini zabrinjava predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, pa je, kako je kazala, apsurdno što se tim pitanjem, kao i povratkom džihadista ne bavi niko od stranih diplomata u BiH.

Naglasila je da, nažalost, ti krugovi međunarodne zajednice zatvaraju oči na prijetnju.

- Mi imamo jasan zakon u BiH. Onaj koji ide na strana ratišta mora biti strogo kažnjen, a imamo slučajeve ljudi koji su ratovali na strani terorista koji dobivaju blage kazne, kao da su išli raditi negdje na bauštelu, a ne ubijati i terorisati ljude - rekla je Cvijanović za "Večernji list", izdanje za BiH.

Prema njenim riječima, terorističkih napada bilo je i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, a da je od nekoliko ambasadora zapadnih zemalja, kada ih je pitala šta misle o tim teroristima, dobila odgovor da, gledano prema postotku u odnosu na broj stanovnika, to nije veliki broj.

- Zamislite kakav stupidan odgovor. Umjesto da kažu kako ćemo zajednički riješiti taj problem. Dovoljan je samo jedan takav da pobije stotine ljudi. A kad neko danas javno govori o tome, Bošnjaci ga napadnu. To je velika sramota, jer mi ne govorimo o narodu, već o teroristima koji nam svima mogu nanijeti zlo - rekla je Cvijanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.