DOGAĐAJI Selo Žakovo u Popovom polju

Ugodno s korisnim: Petar Spaić i Kristina Gudelj pobjednici utrke “Za sirac sira”

P. M.
16.06.2019 15:58

U selu Žakovo u Popovom polju nadomak Trebinja održana je brdska biciklistička utrka simboličnog naslova “Za sirac sira”, na kojoj pobjednici, osim medalja i diploma, dobiju kao nagradu kolut sira, po kome je ovo selo nadaleko poznato.  

U seniorskoj konkurenciji zahtjevnu brdsku stazu prvi je prošao Petar Spaić, drugi je bio Miloš Bodiroga, a treći Radoslav Tešanović.

U konkurenciji žena prva je kroz cilj prošla Kristina Gudelj, dok je druga bila Spomenka Perišić.

U kategoriji od 12 do 15 godina najbrži je bio Mitar Miljković, drugi je Matija Gordić, a treći Veljko Ilijić, dok je u konkurenciji do 12 godina stazu prvi prošao Srđan Popovac.

Drugi je bio Aleksa Berak, dok je treće mjesto pripalo Draganu Crnogorcu.

Petar Spaić je stazu dugu oko pet kilometara prešao za 17 minuta i 19 sekundi.

- Ovo je jedna od rijetkih utrka gdje vozim po kamenjaru, s dosta uspona i nizbrdica - istakao je Spaić, koji je član Biciklističkog kluba "Mostar".

Trebinjka Kristina Gudelj kaže da joj je utrka bila veoma naporna jer je bilo prevruće.

- Rekreativno vozim ovu stazu i poznajem je veoma dobro. Uvijek me privlači i odlična organizacija - navela je Gudelj.

Najstariji takmičar bio je Igor Škero, dok su najmlađi takmičari bili Vanja Crnogorac i Petar Ćurić.

Prema riječima Igora Škere, predsjednika Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja, koji je organizator ove utrke, iznenadilo ga je da je on najstariji takmičar, jer je prethodnih godina bilo i starijih.

- Cilj ove manifestacije, koja se već osam godina održava početkom ljeta u selu Žakovo, jeste promocija sporta, hercegovačkog sela, ali i domaćih proizvoda.

Bilo je oko tridesetak takmičara, od kojih su neki prvi put ovdje. Zadovoljni smo utrkom, a i vrijeme je bilo pravo hercegovačko, nesnošljivo vruće - zaključio je Škero. 

Komentari

NA VRH