REAKCIJE

Lulić: Građani Jablanice neće biti žrtva dobro plaćenog bezvlašća u Mostaru

Bit ćemo primorani primijeniti iste mjere kao što su to uradili Mostarci s deponijom "Uborak"

Ismet Lulić

N. Čeremidžić- M. Smajkić

17.6.2019

Prema riječima zastupnika SDP-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Ismeta Lulića, otpad s područja grada Mostara od jutros se odvozi u Jablanicu.

- Ovaj potez menadžmenta JKP "Jablanica" i njihovih "zelenih" mentora (nažalost, ne ekološki već stranački zelenih) direktno ugrožava interese stanovnika naše općine – kazao je Lulić za Avaz.ba.

On je istakao i kako očekuje hitnu reakciju nadležnih, ali i ostavke onih koji su učestvovali u ovom.

- Građani Jablanice neće biti žrtva dobro plaćenog bezvlašća u Mostaru u kojem uživaju SDA i HDZ. Umjesto da rješavaju problem, oni su ga odlučili premjestiti u Jablanicu. Ukoliko se ovaj problem s kojim smo se suočili ne riješi pod hitno, bit ćemo primorani primijeniti iste mjere kao što su to uradili Mostarci s deponijom "Uborak" – poručuje Lulić.

Za naš portal potvrđeno je da je mostarski „Komos“ sklopio sporazum sa komunalnim preduzećem iz Jablanice o privremenom odlaganju smeća i otpada iz Mostara.

Kako nam je rečeno, ugovor je sklopljen samo na pet dana kako bi se nagomilano smeće s mostarskih ulica odložilo na uređenoj deponiji u Jablanici.

- Riječ je, isključivo, o komunalnom otpadu. U prvom redu smo planirali očistiti smeće iz starog dijela grada i Titove ulice, a poslije i druge dijelove. Nema nikakvog razloga za uznemirenost građana Jablanice, jer, ponavljamo, riječ je o komunalnom otpadu koji i oni tu odlažu- rečeno nam je iz „Komosa“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.