SARAJEVO

Otkazan susret članova Predsjedništva BiH s Palmerom

Kako "Avaz" nezvanično saznaje u Predsjedništvu BiH, susret je otkazao sam Palmer, uz navode da mu je danas "pretrpan raspored"

Arhiv

S.DEGIRMENDŽIĆ

18.6.2019

Otkazan je za danas planirani sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom (Matthew Palmer), saopćeno je iz ove institucije.

U saopćenju Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH nisu navedeni razlozi otkazivanja sastanka.

Kako "Avaz" nezvanično saznaje u Predsjedništvu BiH, susret je otkazao sam Palmer, uz navode da mu je danas "pretrpan raspored". 

Naime, kao što je poznato, Palmer, u okviru višednevne posjete BiH, prisustvuje i dvodnevnoj sjednici Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u Sarajevu, koja je počela jučer, a na sjednici je glavna tema aktuelna situacija u BiH s fokusom na činjenicu da u našoj zemlji još nije u potpunosti formirana vlast. 

Također, Palmer će se sastati i sa članovima Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. 

No, naši izvori u Predsjedništvu smatraju da je jedan od razloga odgode ranije zakazane posjete visokog američkog zvaničnika kolektivnom šefu države i taj što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, odsutan, odnosno u posjeti je Mađarskoj. 

A, upravo je njegova prisutnost ključna za razgovore koje je Palmer trebao voditi u Predsjedništvu BiH, kao i prošlog mjeseca ,a tiču se Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO. 

Susret je bio zakazan za 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.