STAVOVI

Ružica Jukić: Zašto Goran Nezirović treba podnijeti ostavku

Jukić: Nisam narušila ugled VSTV-a. M. Aščić

M. AŠČIĆ

19.6.2019

Ružica Jukić, potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, kazala je danas novinarima zašto misli da ne trebaju podnijeti ostavku u VSTV-u ni ona ni ostali članovi, a što je predložio Goran Nezirović. 

Prema njenim riječima, dok Nezirović priča o nepotizmu, "on je zaposlio svoju kćerku bez konkursa u Kantonalni sud u Sarajevu".

- Ima dugove za komunalne usluge negdje oko 14.000 KM. Dakle, ako razgovaramo principijelno o svim stvarima, onda moramo znati da to nije principijelno - rekla je Jukić.

Ona je ustvrdila da nije narušila ugled ovog vijeća, a da jeste, sama bi podnijela ostavku.

- Mene ne treba prozivati Goran Nezirović da dam ostavku, pogotovo što zna da je ovo orkestrirano da se traži kolektivna ostavka da bi se riješili pojedinih članova Vijeća koji smetaju - kaže Jukić.

Potpredsjednica VSTV-a ostala je pri svojim izjavama i saopćenjima koji se tiču OHR-a i "staklenih soba".

Stranci su pokušali utjecati na naše nosioce pravosuđa. Ako treba da me osude, neka me osude. Ne mogu ambasade voditi politiku pravosuđa. Ja takve stvari neću prešutjeti. Ja sam se svima obraćala da se sve ispita i utvrdi i da se oformi komisija koja će ispitati moje navode.

Ja, da nemam dokaze, to ne bih govorila - rekla je Jukić i dodala da se "Valentin Incko jedina petlja ovdje u sudske postupke."



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.