VLADA FBIH

Vozom do juga: Ministri simbolično podržali rad "Željeznica FBiH"

Na prijedlog ministrice turizma Edite Đapo

Sl. M. / vaz.ba

20.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vlada Federacije BiH otputovala je jutros vozom na sjednicu u Mostar, navodeći kako je to simboličan način podrške radu "Željeznica FBiH".

Naime, članovi Federalne vlade su iz Sarajeva u Mostar, gdje je za danas zakazano održavanje 183. sjednice, doputovali Talgo vozom "Željeznica FBiH". Kako je istaknuto, riječ je o sigurnom, udobnom, brzom i cijenom veoma prihvatljivom načinu putovanja.

Inače, zahvaljujući dionici željezničke pruge Sarajevo - Mostar, ugledni britanski list "Guardian" prošle godine je Bosnu i Hercegovinu uvrstio među 18 zemalja u svijetu u kojima se može najbolje doživjeti putovanje vozom.

Treba naglasiti da je među kandidiranim tačkama današnjeg dnevnog reda i usvajanje 7.673.000 KM vrijednog ovogodišnjeg programa utroška kapitalnih transfera javnim poduzećima, namijenjenog sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture.

Kako je potvrđeno iz Vlade FBiH, putovanje vozom, umjesto službenim automobilima, predložila je federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Prema našim informacijama, samo ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara nije putovao vozom već je na sjednicu Vlade stigao automobilom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.