NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Jeftiniji plin za 4 godine

Piše: Avaz.ba

21.6.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 21.6.2019. Avaz

U današnjem izdanju najtiražnijeg političkog dnevnika u BiH pročitajte: Jeftiniji plin za 4 godine. Otkrivamo kojom bi trasom plinovod išao, te šta o ovom megaprojektu kaže federalni ministar energije. Inače, Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici usvojila Program javnih investicija u kojem je predviđen novac za studiju izvodivosti za projekt plinovoda. Saznajte koliko iznosi projekt, te šta o tome kažu iz „BH-Gasa“.

U današnjem broju pročitajte i razgovor s ministrom vanjskih poslova Slovačke i nekadašnjim visokim predstavnikom u BiH. Lajčak otvoreno za naš list govori o stanju u našoj zemlji, tvrdeći kako nije moguć njen raspad.

U današnjoj „Minuti“ ugledni kolumnista i novinar Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na posjetu Palmera BiH, na razgovore i sastanke s bh. predstavnicima vlasti. Istražujemo u čijoj službi je kvazinovinar Darko Brkan, „zvezda granta“.

Donosimo i reakciju ministra rada i socijalne politike FBiH i federalnog ministra za boračka pitanja o položaju vojnih penzionera. Čitajte jesu li mogući protesti medicinara u Sarajevu te zašto je za danas sazvana vanredna sjednica Nastavno-naučnog vijeća ovog fakulteta.

Migracije u BiH sve više ostavljaju trag. U USK najalarmantnije stanje, škole se gase, nema đaka, nastavnici ostaju bez posla. Ozbiljno upozorenje dolazi iz Udruženja „Neven“, šokantno je da su na meti seksualnih predatora i djeca ometena u razvoju.

Donosimo i sve detalje sporazuma o osnivanju Bh. bloka.

Ličnost dana je predsjednik Crne Gore „Državnik s gardom“. Na stranama Globusa saznajte koja se imena spominju za poziciju predsjednika Evropske komisije.

Konačno Mostarci prodisali, no, priča s deponijom i smećem u kojem su se gušili danima nije završena. Lijepe vijesti iz Zenice. Potpisan ugovor o zajmu i kreditu za projekt „Plava voda“. Konačno će veliki broj građana odahnuti, saznajte koje općine će njime biti obuhvaćene.

Iz obrazovanja u KS poručuju „Proljetni raspust se ukida“.

U današnjem broju čitajte i o halal turizmu u BiH, Hrvatskoj Crnoj Gori...

Na stranama Crne hronike donosimo detalje suočavanja ljepotica iz Sarajeva, a nakon što je fatalna hostesa Naida Karić optužena za podstrekivanje momka da zapali automobil Mini Mateljan. Šta je Naida za naš list rekla po izlasku iz sudnice, nakon što je tri mjeseca provela u pritvoru. Čitajte i detalje istrage u Banjoj Luci, gdje je mrtva glava pala zbog djevojke. Žrtva i ubica bili bliski prijatelji. Posao vatrogasaca nije nimalo lagan, gašenje vatre samo je jedan od izazova s kojima se susreću. Ispričali su nam kakve ih sve to nedaće zadese na terenu.

Za naš list ekskluzivno dušu su otvorili Amra Silajdžić-Džeko i Nikola Prce.

Na stranama Sporta pročitajte još i zašto su igrači Sarajeva odbili putovati u Sloveniju.

Danas prilog „tv extra“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.