BANJA LUKA Okupljanje planiraju u četvrtak, 27. juna, u 19:30 na Trgu Krajine

Stanivuković, Trivić i Vukanović će od MUP-a zatražiti dozvolu za mirne proteste

Piše: Srpska info

Stanivuković, Trivić i Vukanović

Foto: RAS Srbija


Narodni poslanici Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović će sutra u 10 sati predati u MUP Republike Srpske, PU Banja Luka Centar, zahtjev za mirno okupljanje građana, koje je predviđeno za četvrtak, 27. juni, u 19:30 na Trgu Krajine.

Povod za okupljanje je, kako navode, represija koju pripadnici MUP-a Republike Srpske provode nad građanima. Stanivuković kaže da je ovo prvi put da narodni poslanici upućuju ovakav zahtjev i da, “ako zaista živimo u demokratskom društvu, nema razloga da bude odbijen”.

– Mi nikada ne zaboravljamo da smo poslanici, poslani i birani od naroda da štitimo njihove interese. Štitimo riječima u Skupštini, ali moramo i na ovaj način, jer ovakvo iživljavanje, maltretiranje i nehumanost su prešli svaku mjeru. Mi ćemo preuzeti inicijativu i kao narodni poslanici ćemo stati na prvu liniju borbe za naša prava i zaštitu građana. Živimo u gradu u kojem se narod boji prošetati samim centrom zbog onih koji treba da ih štite, a ne zastrašuju – rekao je Stanivuković, prenosi Srpska info.

Jelena Trivić kaže da će mirno okupljanje biti održano u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

– Mi, kao odgovorni narodni poslanici koji smo položili zakletvu da ćemo poštovati Ustav Republike Srpske, želimo iskoristiti upravo ona građanska prava koje nam je Ustav omogućio. Prema Ustavu, građanima je zagarantirana sloboda misli i opredjeljenja, kao i pravo na mirno okupljanje i javni protest – istakla je ona.

Stanivuković, Trivić i Vukanović sutra će se, nakon predavanja zahtjeva za mirno okupljanje, ispred PU Centar obratiti javnosti.

NA VRH

Komentari