STAVOVI

Sarajlić: Svi će doći i glasati, samo SNSD opstruira izbor bh. delegacije u Vijeću Evrope

Sarajlić: Poruke nepoštovanja. Arhiv

Fena

21.6.2019

Sjednica Doma naroda zakazana za ponedjeljak posljednja je šansa za izbor delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope koju treba iskoristiti kako bi se pokazalo poštovanje prema Vijeću Evrope, upozorio je šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić (SDA).

On navodi kako je činjenica da su sve političke opcije u Parlamentarnoj skupštini BiH, iz oba entiteta i svih naroda, pokazale spremnost da se, u skladu s preuzetim obavezama, izvrši izbor bh. delegacije, samo SNSD želi poslati poruku nepoštovanja i uvrede prema instituciji Vijeća Evrope, a ujedno i prema 46 zemalja koje participiraju u Vijeću.

- Od najveće je važnosti da prije istjecanja roka (24. juna) imenujemo bh. delegaciju, te apeliram kod svih na razuman i odgovoran pristup, te da dođu na sjednicu i glasaju. Ukoliko se to ne desi, zbog SNSD-a, onda predstavnici te političke opcije moraju znati da će nositi punu odgovornost i političke posljedice te odluke, kojom svjesno pokušavaju nanijeti štetu međunarodnom ugledu BiH, kao i svim građanima BiH za čije interese bi trebali raditi bh. zastupnici u Vijeću Evrope - ističe u svojoj reakciji Sarajlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.