MODRIČA

Dodik: Prije 27 godina ujedinjeni dijelovi RS i Srbije

Za Srbe na ovim prostorima bez države nema slobode i samo jedinstvo naroda može sačuvati

Dodik tokom obilježavanja 27 godina od vojne operacije "Koridor života". Srna

Agencije

23.6.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas na Dugoj Njivi kod Modriče, na obilježavanju 27 godina od vojne operacije "Koridor života", da za Srbe na ovim prostorima bez države nema slobode i da samo jedinstvo naroda može sačuvati Republiku Srpsku. 

Dodik je ocijenio da su probojem koridora prije 27 godina "ujedinjeni dijelovi" ovog bh. entiteta i Srbije, čime je spojen srpski narod.

- To je dokaz da niko nije mogao spriječiti našu povezanost s maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju, ali neće uspjeti - kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, "neprihvatljivo je da se BiH gradi na štetu Srba i da se pokušava razvlastiti srpski narod".

- Samo jedinstvo naroda može očuvati RS i niko drugi. Smrtonosni udarac Republici Srpskoj mogu zadati samo oni među nama, u smislu da podanički prodaju naš nacionalni interes drugima, ali to neće uspjeti - istakao je Dodik. 

On je ponovio da su Srbima "nametnute mnoge stvari, poput Suda i Tužilaštva BiH", koji, kako je ocijenio, nedovoljno rade kada je riječ o procesuiranju i odgovornosti Bošnjaka za ratne zločine. 

- Dok imamo povjerenja u institucije, imat ćemo RS. Niko nije važan personalno, važno je da narod zna i hoće. Neka žive Srbi, Republika Srpska i Srbija i Srpska pravoslavna crkva - naveo je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.