REAKCIJE Upitno održavanje sjednice Doma naroda

Majkić za Avaz.ba: Nema rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH

I. KRIJEŠTORAC
23.06.2019 20:00

Dušanka Majkić

Foto: Arhiv

Ništa nas ne zanima dok se ne konstituira Vijeće ministara BiH, kategorični su po ko zna koji put iz SNSD-a.

- SDA nije ništa učinila da konstitutira Vijeće ministara i ne znam što očekuju da mi učestvujemo u imenovanju  članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i ono što je za njih posebno bitno - imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Mi u tome nećemo učestovati – kazala je za Avaz.ba Dušanka Majkić, delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je kazala, SNSD je principijelna stranka i njhovo mišljenje se nije promijenilo.

- Mi imamo svoje uslove od početka i od njih nećemo odstupati. Nema nikakvog rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH. Izetbegović nije čak ni po proceduri sazvao sjednicu, a ljuti se što mi nećemo da učestvujemo u njoj – ističe Majkić.

Podsjetimo, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je 1. hitnu sjednicu Doma naroda za sutra.

Na predloženom dnevnom redu je izbor članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Predviđeno je i imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Inače, u petak je Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, iz istih razloga, uputio predsjedavajućoj Predstavničkog doma Borjani Krišto zahtjev za održavanje hitne sjednice tog doma.

Komentari

NA VRH