BANJA LUKA

U NSRS sutra rasprava o rezervnom sastavu policije

Protivljenje izrazili bošnjački i hrvatski poslanici, kao i pojedini evropski i američki zvaničnici

Policija RS. Arhiv

Fena

24.6.2019

U Banjoj Luci će sutra biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na čijem dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji predviđa uspostavljanje rezervnog sastava policije RS.

Poslanici bi trebali razmatrati i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru te oružju i municiji.

Osim bošnjačkih i hrvatskih predstavnika vlasti u BiH, protiv formiranja rezervnog sastava policije u RS su i pojedini evropski, kao i američki zvaničnici.

Prethodno je u Narodnoj skupštini za sutra predviđeno razmatranje Prijedloga zakona o sigurnosti kritičnih infrastruktura u RS.

Na dnevnom redu su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dobit, društvima za osiguranje, unutrašnjem platnom prometu i fiskalnim kasama.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu te duhanu.

U prvom dijelu sjednice entitetskog parlamenta usvojena je informacija o sigurnosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine, kao i šest zakona te odluka o izradi plana parcelacije za autoput i plinovod dionice Vukosavlje - Brčko i Brčko – Rača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.