ZAHTJEVI

Udruženje žrtava rata Foča zatražilo da se ukloni mural Draži Mihailoviću

S neizmjerno velikim ogorčenjem obraćamo se cjelokupnoj domaćoj i svjetskoj javnosti, zapanjeni zbog nove, razumu nepojmljive provokacije

Mural. Fena

Fena

24.6.2019

Udruženje žrtava rata Foča '92.-'95. uputilo je dopis načelniku općine Foča Radisavu Mašiću, predsjedniku Skupštine općine Izetu Spahiću i rukovodstvu nadležnih općinskih organa sa zahtjevom da se ispita i osudi slučaj postavljanja murala na stambenoj zgradu u ulici Samoborska u središtu grada, a radi se o slici četničkog generala Draže Mihailovića.

Zatraženo je da nadležni, u skladu sa svojim ovlaštenjima, učine sve da se taj mural odmah ukloni, "u želji za uspješnost u političkim aktivnostima za prosperitet i bolje življenje u općini Foča".

- S neizmjerno velikim ogorčenjem obraćamo se cjelokupnoj domaćoj i svjetskoj javnosti, zapanjeni zbog nove, razumu nepojmljive provokacije svih Bošnjaka Općine Foča, stradalnika u ratnim zbivanjima od 1992.-1995. godine, povratnika na područje grada i općine, to je jeziva poruka svima koji žive, žele da žive ili samo dolaze u ovaj grad - navodi predsjednica Udruženja Halida Konjo-Uzunović u saopćenju za javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.