ZAKAZANA SJEDNICA

U srijedu treći pokušaj hitnog zasjedanja Predstavničkog doma PSBiH

Poslanici se moraju izjasniti u drugom krugu glasanja

Zakazan nastavak 2. hitne sjednice PD PSBiH. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

24.6.2019

Treći pokušaj hitnog zasjedanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazan je za srijedu, 26. juna.

Riječ je o nastavku 2. hitne sjednice ovog doma, koja je prethodno, 14. juna, prekinuta jer nije bilo dovoljno glasova iz entiteta RS kod glasanja o usvajanju dnevnog reda.

Kolegij ovog doma nije postigao saglasnost o zakazivanju nastavka hitne sjednice, međutim, kako je pojasnila predsjedavajuća Borjana Krišto, obaveza je da se zastupnici izjasne o dnevnom redu u drugom krugu glasanja, te je ona zakazala sjednicu.

Podsjetimo, druga hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH sazvana je na zahtjev 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, Nezavisnog bloka, PDP-a, A-SDA i SDS-a, koji su tražili razmatranje dvije tačke.

Tako će se pred poslanicima, u još jednom pokušaju, naći aktuelna situacija u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije te informacija Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, s osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Prema najavljenom dnevnom redu, poslanici se u srijedu neće izjašnjavati o imenovanju delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, kao ni imenovati parlamentarne komisije, što je zahtijevao Kluba poslanika SDA.

Oni su zahtjev za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH predsjedavajućoj Borjani Krišto uputili 21. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.