BANJA LUKA

Na dnevnom redu i Prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima

Tema i sigurnost kritičnih infrastruktura manjem bh. entitetu

Danas nastavak NSRS. Arhiv

Avaz.ba

25.6.2019

Prijedloga zakona o sigurnosti kritičnih infrastruktura u RS čija je dostupnost, pouzdanost i otpornost od suštinske važnosti za sigurnost, bit će razmatran danas u nastavku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci.

-To ukazuje na potrebu da se odrede konkretni subjekti koji čine kritičnu infrastrukturu, da se u ovoj oblasti propišu obaveze i ustanovi odgovornost subjekata kritične infrastrukture, kao i da se sigurnost kritične infrastrukture razvija i unapređuje uz podršku svih nadležnih institucija - navedeno je u obrazloženju prijedloga ovog zakona, koji će biti razmatran u drugom dijelu pete redovne sjednice entitetskog parlamenta.

U dokumentu se ukazuje da zaštita ove infrastrukture predstavlja kompleksan sistem sigurnosne opreme i procedura koje se moraju poštovati da bi sigurnost na tom planu bila na najvišem nivou.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fiskalnim kasama.

Poslanici će raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duhanu i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede RS.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.