SARAJEVO

Prlić i Baralija: Insistirat ćemo da se održi sjednica o deponiji ''Uborak''

Tražili smo da se zaduže nadležni da saniraju ovu deponiju

Prlić i Baralija: Parlament jedina nada. Avaz.ba

Avaz.ba

25.6.2019

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Lana Prlić i potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija kazale su danas kako je zbog prekida jučerašnje sjednice ovog doma onemogućena parlamentarna rasprava o deponiji ''Uborak''.

- Nismo u mogućnosti raspravljati o temama važnim za život građana, kao npr. rješavanje pitanja deponije ''Uborak'' i ''Aluminija'' Mostar. Imamo parlamentarnu većinu koja je htjela eksplicitno prekid sjednice, jer smatraju da na dnevnom redu nije bilo ništa bitno za život građana. Nažalost, ovdje najviše ispaštaju građani. Tražili smo da se zaduže nadležni da saniraju ovu deponiju - kazala je Prlić.

Prlić i Baralija, obje iz Mostara, ističu kako je rad Parlamenta za njihove sugrađane od vitalnog značaja, jer je, kako navode, rad kantonalne i gradske administracije blokiran zbog nepostojanja političkog dogovora.

- Nama je ovaj Parlament jedina nada. Iako je situacija na ''Uborku'' privremeno riješena, medicinski otpad je zatrpao Kantonalnu bolnicu. Pozivamo Parlament na odgovornost, da se zaštite ljudi i insistirat ćemo da se sjednica održi - kazala je Baralija.

Ona je navela kako su po hodnicima čuli da je sjednica prekinuta zbog poziva lidera SDA Bakira Izetbegovića. Prema njenim riječima, Izetbegović je tražio prekid sjednice kako ne bi došlo do razmatranja izvještaja o radu pojedinih institucija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.