NEUM Sjednici će prisustvovati načelnici i gradonačelnici

Danas potpisivanje sporazuma o saradnji Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Saveza općina i gradova FBiH

Na dnevnom redu i predstavljanje Analize pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u FBiH

Fena
26.06.2019 08:14

Savez općina i gradova FBiH

Foto: Agencije

Potpisivanje sporazuma o saradnji između Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Saveza općina i gradova FBiH planirano je za danas na desetoj sjednici Skupštine Saveza općina i gradova FBiH, koja j ezakazana za danas u Neumu.

Sjednici će prisustvovati načelnici i gradonačelnici s područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Potpisnici su saglasni da Savez općina i gradova Federacije BiH ostvaruje aktivnu ulogu u predlaganju zakonskih i drugih akata radnim tijelima i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Inače, centralna tema ovogodišnje Skupštine je predstavljanje Analize pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u FBiH.

Također, direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin podnijet će Izvještaj o radu Saveza za prethodni period.

Sjednici će prisustvovati i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić, predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Irfan Čengić te predstavnici međunarodnih agencija i partnerskih organizacija iz oblasti lokalne samouprave, najavili su organizatori.

Komentari

NA VRH