IZ PRVE RUKE I ove godine bogat program

“Ljeto na Skenderiji” bit će epicentar zbivanja!

Od 26. do 28. jula očekuje nas “Live Stage Festival”, kaže Kapo

M. DAKIĆ
27.06.2019 08:00

Kapo: Svakodnevne aktivnosti

Foto: Arhiv

Centar “Skenderija” i ove godine, zajedno s velikim brojem partnera i organizatora, pripremio je manifestaciju “Ljeto na Skenderiji”. Razgovarali smo o tome s direktorom Centra Amerom Kapom.

- Ponosni smo na činjenicu da ovog ljeta već od 1. juna pa sve do kraja septembra imamo svakodnevne aktivnosti na samom platou Centra “Skenderija”, ali i bogat program u dvoranama. Od 8. juna počela je manifestacija “Kids Time Festival” sa svakodnevnim bogatim sadržajem za djecu svih uzrasta, a odmah nakon te manifestacije, od 26. do 28. jula očekuje nas “Live Stage Festival” s velikim brojem regionalnih izvođača – kaže Kapo.

Dječiji svijet

Od 1. avgusta, plato se ponovo pretvara u “Dječiji svijet” s najvećim gumenim toboganima i automobilima na akumulator s velikom površinom za vožnju. Planirano je da “Dječiji svijet” traje do kraja septembra.

- Na samom platou tokom ljeta je otvorena i Ljetna bašta “Skenderija”, dok za vrijeme Sarajevo Film Festivala građane očekuje odličan provod uz nezaobilaznu baštu “Summer Lounge” – dodaje Kapo.

I u Privrednom gradu tokom ljeta veliki broj radnji nudi dobre ljetne popuste. A za sve ljubitelje sporta, Centar “Skenderija” osigurao je i sportski teren za basket, koji je dostupan svim građanima.

Brojni programi

- Uporedo s dešavanjima na platou, očekuje nas i veliki broj programa i u dvoranama Centra, kao što su Evropsko prvenstvo za košarkašice do 18 godina, kao i projekcije filmova koje se održavaju u dvorani “Mirza Delibašić” u slučaju kiše za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

Za svakoga ponešto 

- Potrudili smo se da “Ljeto na Skenderiji” bude zanimljivo i zaista se nadamo da svaki građanin u ljetnom periodu može pronaći nešto za sebe te da će kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme na prostoru Centra “Skenderija”.

Komentari

NA VRH