AKTUELNO

Špirić: Komšić i Lagumdžija su stare konkubine politike SDA

Nema favorita za lidera SDS-a

Nikola Špirić. Arhiv

Avaz.ba/ATV

29.6.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i potpredsjednik SNSD-a, Nikola Špirić poručio je da stranke iz FBiH prizivaju međunarodnu intervenciju.

- Moguće je da stranke iz FBiH produkuju novu krizu koja je dublja od postojeće. Kada bi napravili taj potez sigurno je da ne bi ništa moglo da prođe u Domu naroda u kojem SNSD ima od pet četiri delegata, kao i HDZ. Ja se plašim da oni koji priželjkuju taj scenario prizivaju međunarodni intervencionizam, a onda poslije ne znamo kuda to vodi. Vidjeli smo i danas da se najava održavanja sutrašnje izborne skupštine SDS-a da analitičari i to vežu uz taj mogući koncept. Posljednje rukovodstvo SDS-a u Sarajevu je pokazalo tri karakteristike koje nisu na ponos srpskom narodu. To su poniznost, nedosljednost i ono što je najgore, gubitak dostojanstva - poručio je Špirić za ATV.

Nema favorita za lidera SDS-a.

- Nema favorita. Njihovo je pravo da bira. Jednostavan je izbor, ili saradnja sa RS ili saradnja sa SDA. U predizbornoj kampanji unutar stranke nagoviještene su nove frakcije - kazao je Špirić.

Prokomentirao je i prvu skupštinu Pokreta socijalne pravde i demokratije, gdje je izabrano Predsjedništvo kao zvanično rukovodstvo novoformirane organizacije.

- Danas se u Sarajevu nije ništa novo desilo. Umjesto jednog Komšića dobili smo dva i Zlatka Lagumdžiju. Kada god su oni bili u kombinaciji RS nije ništa dobro mogla da očekuje. Oni su bili u savezu sa SDA, to su stare konkubine politike SDA - kazao je Špirić i dodao da će se pokušati produkovati nova kriza institucija BiH da bi se osigurala intervencija međunarodne zajednice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.