SASTANAK

Mišljenje Evropske komisije vraća fokus Unije na Bosnu i Hercegovinu

EU integracije bile i ostale jedan od dva najvažnija bh. vanjskopolitička cilja

Zvizdić s predstavnicima COWEB-a. Vijeće ministara BiH

Piše: Avaz.ba

1.7.2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s Radnom grupom za područje zapadnog Balkana (COWEB) i upoznao ih s trenutnom političkom situacijom u BiH i s realizacijom evropskih ciljeva Bosne i Hercegovine.

- Mišljenje Evropske komisije predstavlja važan korak u procesu evropskih integracija BiH, kandidatski status će biti najbolja poruka i podrška za provođenje daljnjih reformi i implementaciju preporuka iz mišljenja - kazao je Zvizdić.

On je kazao kako su EU integracije bile i ostale jedan od dva najvažnija vanjskopolitička cilja BiH te da će Vijeće ministara BiH nastaviti raditi na realizaciji zadataka koji su navedeni u mišljenju Evropske komisije.

S druge strane, predstavnici COWEB-a su istakli kako je BiH ostvarila napredak i da je zbog te činjenice dobila mišljenje Evropske komisije koje vraća fokus Evropske unije na BiH. 

Rekli su i da perspektiva zapadnog Balkana predstavlja veliki potencijal za Evropsku uniju i da je mišljenje Evropske komisije jasan pokazatelj da Evropa želi vidjeti BiH u agendi proširenja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.