REAKCIJE

Nermin Nikšić: Odluka o ulasku u vlast u Tuzli je neprovodiva

Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti.

Nikšić: Zatražit će izvještaj. Arhiva

S.DEGIRMENDŽIĆ

1.7.2019

Nakon što je Kantonalni odbor SDP-a Tuzlanskog kantona  donio odluku o ulasku u vlast u tom Kantonu  i koalicionim razgovorima s blokom stranaka s kojima može formirati skupštinsku većinu, predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić, komentirao ja za "Avaz" ovaj potez KO SDP Tuzlanskog kantona. 

- Nažalost pokazalo se kako je dio Kantonalnog odbora i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje. To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku- kazao je Nikšić. 

Nikšić je istakao da se ne želi baviti špekulacijama o razlozima ove odluke,ali da je za njega jasno da su u ovom slučaju prekršene odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. 

- Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku. Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti. Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD. Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine- zaključio je Nikšić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.