MOSTAR

Uprava "Aluminija" podnosi kolektivnu ostavku, Sindikat danas vanredno zasjeda

Biokšić: Slijedi odluka. Avaz

Piše: M.Sm.

2.7.2019

Predsjednik Sindikata uposlenika „Aluminija“ Romeo Biokšić potvrdio je za „Avaz“ da im je jutros predočena informacija o tome da će kompletna Uprava ovog nekadašnjeg giganta s direktorom Draženom Pandžom na čelu podnijeti ostavku! 

- Mi ćemo danas održati vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj ćemo razmotriti stanje i donijeti odluku o našim sindikalnim aktivnostima - kratko nam je rekao Biokšić.

U Upravi su se, neslužbeno saznajemo, odlučili na ovakav drastičan korak zbog činjenice da su pritisnuti velikim finansijskim dugovanjima i potpuno nesigurnom isporukom električne energije.

- Izvještavamo vas kako će u subotu, 6. jula 2019. godine, doći do prestanka rada proizvodnih pogona ''Aluminija'' d.d. Mostar s početkom u 00:01 sati - stoji u pismu koje je Pandža poslao fondovima za zaštitu okoliša Federacije BiH i HNK, Upravi za civilnu zaštitu HNK te Policijskoj upravi Mostar.

Inače, sutra će zbog kritične situacije u „Aluminiju“ biti održana sjednica Nadzornog odbora, nakon čega će Pandža te izvršni direktori Boris Vican i Ivan Čale održati pres-konferenciju.

Inače, nije ovo prvi put da Uprava i Nadzorni odbor prijete podnošenjem ostavke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.