TESLIĆ

Aktivista SDS-a brutalno pretučen pred očima maloljetnog sina

Dulu Borića su u nedjelju na parkingu ispred njegovog stana presrela dvojica maskiranih muškaraca i tukla ga po glavi

Boriću nanijeli rasjekotine po glavi. SDS Teslić

B. C. / Avaz.ba

2.7.2019

Općinski odbor Srpske demokratske stranke Teslić oglasio se saopćenjem u kojem najoštrije osuđuje fizički napad na Dulu Borića, aktivistu Srpske demokratske stranke i šefa Civilne zaštite u Općinskoj upravi Teslić.

Navodi se da su u nedjelju, 30. juna, Borića na parkingu ispred njegovog stana presrela dva potpuno maskirana muškarca i nanijela mu povrede i rasjekotine s više udaraca u glavu. Prilikom napada s Borićem je bio i njegov maloljetni sin, koji je prilikom napada uspio pobjeći i pozvati pomoć s obližnjeg dječijeg igrališta.

Činjenica da se sve ovo dešavalo usred dana u najvećem teslićkom naselju u ulici Jovana Dučića, pred maloljetnim djetetom i u blizini dječijeg igrališta s većom grupom djece, te da je ovo jedan u nizu ovakvih slučajeva teških fizičkih napada i napada na imovinu građana, dovoljno govori o stanju sigurnosti na području ove općine.

- Ne prejudicirajući motive ovog napada, što je posao istražnih organa, svaki stanovnik naše općine mogao bi se zapitati šta se to dešava već nekoliko godina u Tesliću, šta je sljedeće i ko je sljedeći, te da opravdano strahuje za svoju sigurnost i za sigurnost svoje porodice - navedeno je u saopćenju.

Od nadležnih istražnih policijskih i tužilačkih organa očekujemo da što prije privedu pravdi počinioce ovog napada da bi se među građane vratili mir i osjećaj sigurnosti, kao i povjerenje u rad tih organa, imajući u vidu činjenicu da veći broj sličnih slučajeva ugrožavanja sigurnosti, života i imovine građana koji su se desili u posljednje tri godine do danas nisu razriješeni i procesuirani od nadležnih organa, naveli su iz SDS-a Teslić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.