SASTANCI

Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske

Bilo je govora i o predstojećem Samitu i ministarskom sastanku članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi

Igor Crnadak i Anders Hagelberg. Avaz.ba

Fena

2.7.2019

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersa Hagelberga.

Crnadak je zahvalio ambasadoru Hagelbergu za angažman i uspješnu saradnju tokom mandata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ocijenjeno je da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar je zahvalio švedskoj vladi na snažnoj i kontinuiranoj podršci u BiH i regiji zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija, kao i projektima razvojne pomoći u BiH.

Govoreći o regionalnoj saradnji, ministar Crnadak govorio je i o predstojećem Samitu i ministarskom sastanku članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), čime BiH završava jednogodišnje predsjedavanje ovom regionalnom inicijativom.

Ambasador Hagelberg najavio je da će Kraljevina Švedska nastaviti ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji te da se već prave planovi za naredni period. Dodao je da će Švedska nastaviti da pomaže BiH na putu evropskih integracija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.