REAKCIJE

Konaković: SDA će pokušati prikazati ovu vladu lošijom od prethodnih, naučit ćemo ih kako se ponaša prava opozicija

Konaković: Izmišljaju stvari. Arhiv

Piše: Al. Ti.

3.7.2019

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković kazao je da će opozicija u Kantonu Sarajevu pokušati bukom i ponavljanjem izmišljenih stvari sadašnju vladu prikazati lošijom od prethodnih.

Konaković se oglasio povodom kritika SDA te uoči najavljene konferencije za novinare koja je planirana za danas u podne.

- Osjetim da će opozicija bukom i čestim ponavljanjem, uglavnom izmišljenih stvari, pokušati ovu vladu prikazati lošijom od prethodnih.

Vladu koja je napravila nekoliko grešaka, odmah o njima javno govorila i korigirala. Poredit će to sa sistemom u kojem tajkuni ne plaćaju komunalne usluge, a razlika se pokriva iz budžeta, u kojem su u preduzeća zaposleni isključivo stranački ljudi, tendere dobivale uglavnom stranačke firme, u kojem su direktori osnovnih škola imenovani samo ako stranka kaže da može, sistemom u kojem je stranačka pripadnost važnija od svega. Sistemom u kojem tužilaštva štite počinioce različitih djela, da ne nanesu štetu stranci - navodi Konaković.

Istaknuo je da će glasno govoriti kako apsolutna kontrola javnih nabavki ne znači ništa te kako registar uposlenih u kojem možete naći sve uhljebe stranačke nije potreban, kako ne trebaju supervizori zapošljavanja.

Prema njihovim standardima, to i jeste nepotrebno, smeta.

- Izgradnja saobraćajnica, nikad u isto vrijeme više gradilišta, više zgrada se utopljava u ovoj godini nego u svim prethodnim, kapitalnih investicija više nego ikad, Prva transverzala u zamahu, više novca za nauku, sport, djecu s poteškoćama u razvoju, borce. Projekt zapošljavanja svih članova porodica šehida i poginulih boraca, izgradnja zgrade MUP-a, napokon rekonstrukcija vodovodne mreže, subvencija za vrtiće, izgradnja igrališta za najmlađe i još mnogo, mnogo toga. Njima je neko rekao da budu glasni i da to često ponavljaju. Ono što je dobro, napokon su shvatili da su opozicija i prestali su najavljivati smjenu Vlade, to smo ih naučili. Sad ćemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nešto konkretno i kako da prestanu praviti buku - dodao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.