REAKCIJE Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik žestoko odgovorio Švarc-Šilingu: On je profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit

Srna
03.07.2019 12:57

Dodik i Švarc-Šiling: Žestoki sukobi

Foto: Agencije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling (Christian Schwarz-Schilling) "profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i Republike Srpske".

Na pitanje da prokomentira optužbe koje je Švarc-Šiling iznio na njegov račun te upitavši "kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva", Dodik je rekao da su "visoki predstavnici, pa tako i on, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljužu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo moralizirati i držati lekcije bilo kome".

- Pogotovo to pravo nema Kristijan Švarc-Šiling, koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese - mišljenja je Dodik.

On je ocijenio da "insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova".

- To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Kristijana Švarc-Šilinga, specijalca za fabriciranje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje - naglasio je Dodik.

Komentari

NA VRH