REAKCIJE

Demokratska fronta: Aktuelna Vlada je dokazano nesposobna baviti se krupnim problemom kao što je "Aluminij" Mostar

Na ovu situaciju smo blagovremeno upozoravali i isticali da će uskoro paliti svijeće za ovom firmom, istakli su u saopćenju

Željko Komšić. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

3.7.2019

Direktor firme "Aluminij" Dražen Pandža na konferenciji za novinare u Mostaru kazao je danas da je trud koji je uložen u kompaniju, vjerovatno, uzaludan. Povodom aktuelnih dešavanja oglasili su se iz Demokratske fronte, gdje smatraju da je pod hitno potrebno formirati novu Vladu Federacije BiH, jer je aktuelna Vlada, kako tvrde, dokazano nesposobna da se bavi krupnim problemom kao što je problem "Aluminija" Mostar. 

Čitav problem "Aluminija" jesu javna preduzeća i ministarstava pod HDZ-ovom kontrolom. "Aluminij" je prva žrtva HDZ-ove blokade federalnih institucija. Umjesto naricanja i nadanja u čudo, potrebno je prvo potpuno odmaknuti HDZ od odlučivanja o "Aluminiju" i prepustiti novoj Vladi FBiH da primarno riješi problem radnika i njihovih porodica te da donese rješenje o budućnosti kompanije. 

Tražimo očitovanje Vlade Republike Hrvatske, koja je vlasnik 12 posto dionica "Aluminija".  

Na ovu situaciju smo blagovremeno upozoravali i isticali da će uskoro paliti svijeće za "Aluminij" ako ovako nastave. Ukoliko Čovićevi menadžeri nastave voditi javna preduzeća po BiH, dogodine će i "Eronet" i EPHZHB doživjeti istu sudbinu - naveli su u saopćenju. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.