NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Milijarderi iz Dubaija žele "Aluminij"

Piše: Avaz.ba

4.7.2019

Na kioscima diljem BiH. Avaz

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje ko je zainteresirani kupac posrnulog mostarskog giganta „Aluminija“. Otkrivamo šta će biti s radnicima te šta strani investitor nudi još za spas „Aluminija“.

Objavljujemo i dijelove pisma hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja se dotaknula migrantske krize, a pročitajte kakve bi ovo pismo moglo imati posljedice na odnose BiH i Hrvatske.

Na pomolu skandal u CIK-u BiH. Već pokrenut disciplinski postupak zbog ljubavne afere iz koje objavljujemo imena aktera.

U današnjoj „Minuti“ ugledni novinar Bakir Hadžiomerović dotaknuo se stanja u „Aluminiju“. Ličnost dana je novi igrač turskog Trabzonsporta, mladi Trebinjac.

Donosimo i intervju s novoizabranim predsjednikom SDS-a. Šarović je odgovorio na nekoliko „škakljivih“ pitanja te rekao hoće li SDS u vlast ili ne. Na stranama Globusa saznajte sve o ženi koja postaje ključna figura evropske političke scene.

Objavljujemo i nevjerovatnu brojku blokiranih firmi u BiH, a pročitajte i koliko je nezaposlenih koji u našoj zemlji dokupljuju staž. U današnjem izdanju objavljujemo koliki je ove godine broj učesnika „Marša mira“ i imena žrtava koje će ovog 11. jula biti ukopane u Memorijalnom centru Potočari.

Bavili smo se i sezonskim poslovima, istražili smo koliko naši građani mogu zaraditi na moru kao roštiljdžije, kuhari, konobari... Nekima se isplati raditi, nekima ne.

Saznajte i šta je pokazala istraga o ubistvu koje je u crno zavilo Trebinje. Bili smo i na ponovljenom suđenju Sanjinu Sefiću, a na stranama Crne hronike pročitajte i presudu Vrhovnog suda za ubistvo u Gračanici.

Strane Jet seta ukrasile su fotografije poznatih pjevačica. Nisu se štedjele na suncu, ali ni za lajkove.

Ekskluzivni intervju za naš list dao je Aleksandar Ristić, koji se dotaknuo stanja u bh. fudbalu, odgovarao na pitanja o nostalgiji za Sarajevom, ali i o tome kako podnosi ove vrućine...

Saznajte i koliku je povišicu dobio jedan od „Zmajeva“ te o kojem je našem igraču riječ.

Za naš list govori i Mira Furlan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.