BOSANSKA GRADIŠKA

Elvis Mujkić: Moj uspjeh znači mnogo i za romsku zajednicu

U Elvisovom indeksu postoje samo desetke i devetke, koje daju prosječnu ocjenu 9,88. Nakon stjecanja radnog iskustva u privredi, želi predavati na svom fakultetu

Mujkić: Put do uspjeha nije bio nimalo lagan. B.G.

Piše: B. GRGIĆ

4.7.2019

Elvis Mujkić iz Dubrava kod Bosanske Gradiške ponio je laskavu titulu studenta generacije Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci. U Elvisovom indeksu postoje samo desetke i devetke, koje daju prosječnu ocjenu 9,88. Na Elvisov uspjeh nisu ponosni samo na fakultetu nego i cijela romska zajednica u Bosanskoj Gradišci, Kulturno-umjetničko društvo “Dukat” iz Brezik Laminaca i kompletan rodni grad.

- Moj put do uspjeha nije bio nimalo lagan. Prepreke na tom putu nisam doživljavao kao poraze, već su me poticale da još više radim. Drago mi je da su to primijetili na fakultetu, sretan sam što sam izabran za demonstratora nastave. Smatram da će moj uspjeh, uspjeh pojedinca, značiti mnogo i za romsku zajednicu - rekao je Mujkić, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

Po okončanju prvog ciklusa studija, Elvis planira ići dalje, na drugi ciklus. U planu mu je da nastavi školovanje te da nakon neophodnog stjecanja radnog iskustva u privredi jednog dana predaje na svom matičnom fakultetu. U slobodno vrijeme i dalje će se baviti folklorom, jer, kako priznaje, na taj način sklapa nova prijateljstva i putuje.

Uzor mladima

Branislav Mrakić, Elvisov komšija i odbornik u Skupštini Grada Bosanska Gradiška, ima samo riječi hvale za ovog mladog uspješnog čovjeka. - Osim što je odličan student, odličan je i igrač folklora, društven je i uzor je mnogim omladincima. Ne čudi, jer potiče iz skromne i poštene porodice - rekao je Mrakić.

U slobodno vrijeme posvećen folkloru. B.G.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.