MUP KS

Održana vježba "Sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu"

Vježbi je prisustvovao i policijski komesar, načelnik Sektora uniformisane policije Milorad Bašić

Pripadnici angažiranih jedinica Uprave policije MUP KS pokazali zavidan nivo obučenosti. Arhiv

Fena

4.7.2019

Pokazna vježba "Sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu" održana je danas na poligonu objekta Grkarica na Igmanu, u okviru redovne realizacije Plana izvođenja obuke i treninga za policijske službenike Sektora za policijsku podršku i vodova za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira.

Tom prilikom su pripadnici angažiranih jedinica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pokazali zavidan nivo obučenosti i efikasnosti u rješavanju unaprijed zadatih kriznih situacija.

 To je u ovom slučaju bilo sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, uz koju je, kao sastavni dio vježbe, prezentirana i situacija visoko-rizičnog hapšenja dvojice demonstranata zabarikadiranih u objektu.

Izvedena taktičko-pokazna vježba je bila potvrda zavidne spremnosti, obučenosti, opremljenosti i osposobljenosti svih angažiranih jedinica Uprave policije MUP-a KS, za rješavanje i najsloženijih kriznih situacija u cilju zaštite javnog reda i mira, te zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

Vježbi je prisustvovao i policijski komesar, načelnik Sektora uniformisane policije Milorad Bašić koji je svim učesnicima čestitao na uspješnoj realizaciji predviđenih aktivnosti, posebno naglasivši potrebu stalnog usavršavanja znanja i vještina svih policijskih službenika Uprave policije, što će uz adekvatnu materijalno-tehničku opremljenost biti garant za poboljšanje sigurnosnog ambijenta na području KS-a, ali i cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.