REPUBLIKA SRPSKA

Kovačević: Nećete prevariti SNSD, politička ucjena nije šifra za funkcioniranje BiH

Rezultat će biti ćorsokak, nefunkcioniranje, blokada i šteta za sve

Radovan Kovačević. Arhiv

Srna

5.7.2019

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je jedina tačna šifra za funkcioniranje dejtonske BiH dogovor i konsenzus, a da će, ukoliko se umjesto toga kao šifra pokuša unijeti politička ucjena, rezultat biti ćorsokak, nefunkcioniranje, blokada i šteta za sve i svakoga.

SNSD, ističe Kovačević, smatra kako je krajnje vrijeme da se izborni pobjednici i oni koji nose izborni legitimitet iz Republike Srpske i Federacije BiH i iz konstitutivnih naroda u BiH okupe za istim stolom i dođu do konsenzusa.

- Tu mislim na SNSD kao izbornog pobjednika u srpskom narodu, HDZ kao izbornog pobjednika u hrvatskom narodu i SDA koji je izborni pobjednik u bošnjačkom narodu. Oni trebaju sjesti za sto i ostaviti po strani sve ono što nije dio dogovora i konsenzusa i što na bilo koji način predstavlja nešto što spada u domen političke ucjene i konačno se dogovoriti i početi da rade ono što su građani od nas očekivali kada su nam na izborima dali povjerenje - rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da SDA, kao jedini faktor koji je u priču u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH uključio političku ucjenu, konstantno izvrće teze i za političke ucjene i blokade pokušava da optuži svakoga drugog osim samog sebe.

- To neće proći i to je jasno svima u BiH i među našim međunarodnim partnerima  - kazao je Kovačević.

On je rekao kako oni koji posljednjih dana govore o tome da treba pokušati napraviti većinu od manjine i na prevaru koaliciju gubitnika predstaviti kao pobjednike na taj način neće prevariti SNSD i Milorada Dodika.

- Prevarit će narod i građane RS koji su im na izborima jasno rekli šta o njima misle, a to je da oni nisu njihov izbor - kazao je Kovačević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.