INICIJATIVE

Konaković: Prekinuti saradnju s ugostiteljskim objektima i hotelima koji ne plaćaju komunalije

Desetine miliona KM neplaćenih komunalnih usluga završe u rukama tajkuna kod kojih kasnije institucije troše budžetski novac

Konaković: Ne smije se trošiti budžetski novac kod onih koji kradu i podrivaju sistem. Arhiv

Avaz.ba

5.7.2019

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković najavio je na Facebooku inicijativu da institucije KS prekinu saradnju sa svim ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji imaju dugovanja za komunalne usluge ili ne dozvoljavaju kontrolu potrošnje.

- U ovim se objektima održavaju seminari, kongresi, promocije, kao i drugi oblici poslovne saradnje. Ministarstva, preduzeća, ustanove, zavodi i fondovi čiji je osnivač Kanton ne smiju trošiti budžetski novac kod onih koji kradu i podrivaju sistem.  

Zatražit ću i da sva udruženja i drugi pravni subjekti koje finansiramo iz budžeta prekinu saradnju s njima sve dok svoje obaveze ne izmire i ne dozvole kontrolu.

Zatražit ću da sastavni dio tenderske procedure budu potvrde o izmirenim računima za komunalne usluge, u svim nabavkama koje Kanton provodi - napisao je Konaković.

Kako je rekao, desetine miliona KM neplaćenih komunalnih usluga završe u rukama tajkuna kod kojih kasnije institucije troše budžetski novac i takvo stanje se, poručuje, mora drastično mijenjati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.