PROCESI

Akcija "Tebra": Iz Albanije i Crne Gore prebacivali drogu u BiH i Hrvatsku, uhapšene još dvije osobe

Traga se za još dvije osobe

SIPA: Hapšenje u Hercegovini. Arhiv

M. AŠČIĆ

5.7.2019

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas, prema naredbi Suda BiH, dvije osobe na području Ljubuškog, saznaje "Avaz". 

Uhapšeni su odranije poznati policijskim organima gonjenja. 

Oni su sumnjiče za trgovinu narkoticima i organizirani kriminal. Ova policijska akcija kodnog naziva "Tebra" provodi se u saradnji s policijskim snagama Hrvatske, koji su akciju započeli u ovoj državi.

Nezvanično saznajemo da je izdata naredba za hapšenjem ukupno četiri osobe na širem području Hercegovine. Dvije su uhapšene, dok se za druge dvije još traga. 

Hrvatski mediji jutros su objavili da su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Hrvatske s fantomkama viđeni tokom akcije u Zagrebu kada su zaustavili vozilo marke BMW te iz njega izvukli vozača.

Mediji u Hrvatskoj pišu da je policijska akcija usmjerena na razbijanje zločinačke organizacije. Uhapšeno je više osoba na području Zagreba i otoka Raba, neki od njih su otprije poznati policiji.

Prema neslužbenim informacijama, uhapšene sumnjiče za palež automobila, premlaćivanje i dilanje droge, a do sada je uhapšeno oko 20 osoba.

Nezvanično, pronađena je veća količina droge, skoro 300 kilograma u BiH. Među uhapšenima je i jedna žena.

SIPA će uskoro izaći sa saopćenjem za javnost. iz Tužilaštva BiH potvrdili su da je riječ o akciji ''Tebra'' i da sarađuju s USKOK-om.

Saznajemo da su pripadnici ove grupe od kraja prošle godine do danas neovlašteno iz Albanije i Crne Gore u BiH i Hrvatsku prebacili na stotine kilograma droge kanabis.

Ova akcija pomno je pripremana posljednjih nekoliko mjeseci, a u njoj učestvuje više pripadnika SIPA-e i hrvatskog USKOK-a. Saznajemo da su uhapšene još dvije osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.