POSLOVNE IDEJE

Šarene krofne Tijane Zečić mirišu cijelim Podrinjem

U želji da poboljša kvalitet svog života, ova mlada Bratunčanka u roditeljskoj kući proizvodi mirisne i ukusne krofne

Zečić: Ljubav prema kulinarstvu. Avaz

S. SMAJLOVIĆ

5.7.2019

Tijana Zečić (23), po zanimanju terapeut iz Bratunca, ne sjedi skrštenih ruku dok čeka stalno zaposlenje. Da bi poboljšala kvalitet svog života, odlučila je u roditeljskoj kući proizvoditi hrskave, vazdušaste krofne, prelivene glazurom raznih boja, posute šarenim bobicama.

Majčin savjet

Kaže da ju je ljubav prema kulinarstvu navela na istraživanje. Zna da sprema sve vrste jela. Recepte pronalazi na internetu, a dosta toga naučila je od majke, koja joj pomaže kada ima veću narudžbu krofni. Krofne pravi po želji kupca i pakovanju od šest, devet ili dvanaest komada.

Krofne pravi po želji kupca. Avaz

- Proizvodnjom krofni bavim se od početka ove godine. U mom gradu ima dosta djevojaka i žena, koje prave razne kolače i torte, a ja sam se odlučila za pravljenje krofni, jer se time niko ne bavi. Tako koristim slobodno vrijeme, a sebi priuštim solidan džeparac - kaže Zečić.

Stižu narudžbe

Njene šarene krofne najčešće naručuju djeca i starije osobe za rođendane i druga slavlja. Narudžbe stižu iz Bratunca i Srebrenice, ali i drugih podrinjskih općina. Tako se miris Tijaninih šarenih krofni, posutih sitnim bobicama raznih boja, širi cijelim Podrinjem.

Osim volje, treba i hrabrosti

Kao fizioterapeut, Tijana se ne može zaposliti u svojoj struci. Dolazila je, kaže, u faze kada se osjećala društveno beskorisno i željela je nešto promijeniti. U tom trenutku iznjedrila se volja i odlučila se za proizvodnju krofni. Osim volje, naglašava, treba i hrabrosti, jer živi u malom gradu. Kaže da joj ovaj posao, osim zabave, donosi i korist i nikome nije na teretu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.