DOGAĐAJI

Zabrana prijevoza eksplozivnih materija povodom komemoracije u Potočarima

Štab akcije "Srebrenica 2019" odredit će alternativne pravce

Zabrana saobraćanja na pojedinim dionicama. Ilustracija

Srna

6.7.2019

Na dionicama regionalnih puteva Konjević-Polje - Bratunac i Bratunac - Srebrenica sutra će biti na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju povodom predstojeće komemoracije u Potočarima i pratećih manifestacija.

Zabrana prijevoza eksplozivnih materija bit će na snazi sutra od 7 do 19 sati, saopćeno je iz MUP-a RS.

Zabrana će biti na snazi i 8. jula od 9 do 15 sati na dionici magistralnog puta Memići - Karakaj, 9. jula od 15 do 22 sata na dionici magistralnog puta na relaciji Zvornik - Vlasenica, a 24-satne zabrane bit će 10. i 11. jula na magistralnim putevima na relacijama Zvornik - Konjević-Polje - Vlasenica, Vlasenica - Luke i Memići - Karakaj, kao i na regionalnim putevima Konjević-Polje - Bratunac, Drinjača - Bratunac, Bratunac – Srebrenica i Milići - Zeleni Jadar – Srebrenica.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

Naredba je izdata i za zabranu saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, 10. jula od 12 do 22 sata.

- Ova zabrana bit će na snazi i 11. jula na dionicama magistralnih i regionalnih puteva  Vlasenica - Luke, Caparde - Karakaj dva - Vlasenica, Konjević-Polje - Bratunac jedan, Bratunac tri - Drinjača, Zeleni Jadar - Bratunac jedan, Milići - Zeleni Jadar - navode iz MUP-a RS.

Iz ove institucije pojašnjavaju da će Štab akcije "Srebrenica 2019" odrediti alternativne pravce i preusmjeriti saobraćaj spomenutih teretnih vozila na ove pravce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.