NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Veliki skandal u EYOF-u

Piše: Avaz.ba

8.7.2019

Na kioscima diljem BiH. Avaz

''Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje „Veliki skandal u EYOF-u“. S manifestacije koja je održana u februaru ove godine, umjesto da su odaslane lijepe slike, ovaj događaj zbog pojedinaca baca mrlju na BiH.

Tužbe zbog malverzacija novcem mogle bi odjeknuti i u Evropi. Pročitajte kolika su dugovanja za depozit, kada će računi biti izmireni te šta o svemu kažu gradonačelnik Skaka i direktor EYOF-a Godinjak.

Naši novinari ispratili su pripreme za „Marš mira“. Broj učesnika sve je veći. Njihova putanja do Potočara nakon 15 godina prvi put je promijenjena. Saznajte kojim putem će se ove godine nepregledna kolona učesnika kretati.

Objavljujemo i nove skandalozne detalje o migrantskoj krizi. Nove probleme donose susjedne zemlje, na „divlje“ puteve u BiH preusmjereni migranti iz Srbije preko Hrvatske.

U „Minuti'' Bakira Hadžiomerovića pročitajte novi komentar o političkim dešavanjima u našoj zemlji. „Majstore, stipu muziku“, kaže ovaj ugledni kolumnista i novinar. Ličnost dana je mladi doktorant matematike, koji je u Londonu osvjetlao obraz BiH.

Na stranama „Globusa“ čitajte sve o krizi koju izaziva obogaćeni uranij, Teheran ide ka nuklearnom oružju.

Ljudske sudbine ponekad znaju biti baš teške. Donosimo priču o ratnom vojnom invalidu kojem je penzija sa 1.000 maraka smanjena na 465 KM. Njegova priča, nažalost, nije jedina, a naši novinari istražili su šta je dovelo do toga da bivši borac bude doveden na prosjački štap.

Donosimo i alarmantne brojke o ljudima koji su godinama uzimali od države pare za poticaje, a nisu zasijali ni lijehu luka. Pročitajte koliko je takvih i šta na ovaj lopovluk kaže Vladimir Usorac.

Iz Prijedora porazni podaci o broju učenika koji poslije srednje škole odlaze trbuhom za kruhom, a pitali smo ih šta kažu o stanju u BiH te šta ih je natjeralo na ovaj očajnički potez. Istražili smo i koliko je plagijatorskih radova vraćeno autorima, te šta o svemu kažu s UNSA-e. Pročitajte zašto je zaustavljena prodaja elitnih stanova na Breki te koja je njihova vrijednost.

Bili smo i na licu mjesta u sarajevskom naselju Čengić-Vila gdje je jučer požar zahvatio stambenu zgradu. Slike s lica mjesta kao iz horor filmova. Još jednu patrolu bili smo s policijskim službenicima na ulicama bh. gradova. U današnjem broju donosimo detalje s ove smjene plavaca... pretresi, alkotestovi, ali i druge situacije s kojima su se susreli.

Na stranama „Sporta“ donosimo razgovor s bh. asom Stankovićem, koji je komentirao nastupe jednog od najboljih bh. reprezentativaca. Također, pročitajte šta golman s Koševa kaže pred utakmicu sa Seltikom.

  Današnji prilog je „Bh. biznis“. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.