OBILJEŽAVANJE

Miralem Imamović iz Travnika: Na inzulinu sam, ali mi nije teško pješačiti za žrtve genocida

Učesnici "Marša mira", njih oko 6.000, danas će preko planine Udrč doći u kamp u Mravinjcima gdje će biti organizirano prenoćište

Miralem Imamović: Osmi put na "Maršu mira". E. Sk.

E. Sk.

9.7.2019

Miralem Imamović, rođeni Skendarvakufljanin, koji živi u Travniku, osmi put je učesnik "Marša mira". Uprkos činjenici što je dijabetičar i što je na inzulinu, zatekli smo ga u koloni koja prelazi staze natopljene krvlju nevinih srebreničkih žrtava.  

- Ništa mi nije teško kada je riječ o žrtvama genocida. Kada uđete 10. jula u Potočare, taj osjećaj ne može se opisati. Osjetite jedan veliki ponos što ste odali počast i što ste na tom mjestu, ali i tugu zbog svega onoga što je naš narod doživio. Ovo su dani sjećanja na genocid u Srebrenici i toj činjenici sam svim svojim bićem posvećen – kaže za "Avaz" Miralem Imamović.

Na "Marš mira" krenuo je sa svojim Travničanima. Među njima je i njegov brat.

- Prethodnih godina moja djeca i sva bliža familija učestvovali su u "Maršu mira". Ko nije mogao, došao je na dženazu u Potočare. Ja ću ići dok me noge nose, jer samo na ovaj način sačuvat ćemo uspomenu na žrtve genocida i zlo koje se našem narodu dogodilo – kaže Imamović.

Učesnici "Marša mira", njih oko 6.000, danas će preko planine Udrč doći u kamp u Mravinjcima, gdje će biti organizirano prenoćište.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.