EKONOMIJA

Trninić: Ne prihvatam ucjene i pritiske sindikata "Željeznica RS"

Za sutra je najavio sastanak s predstavnicima novog Nadzornog odbora

Neđo Trninić. Arhiv

Fena

9.7.2019

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić tvrdi da svako, pa i sindikalisti, ima pravo da protestira, ali da ni on ni Vlada RS ne pristaju na ucjene.

Kaže i da na pritiske ne odgovara.

- S ljudima koji daju izjave da će biti poduzete protivzakonite mjere, da će blokirati  RS ili dići ustanak, ne razgovaram. Sa mnom mogu razgovarati ljudi koji su spremni da razgovaraju da dođemo do rješenja – kazao je Trninić.

Na najave šest sindikalnih organizacija "Željeznica RS" da će naredne sedmice podnijeti prijave protiv odgovornih za nesavjesno poslovanje i višemilionsku štetu u tom javnom preduzeću, Trninić je novinarima u Prijedoru rekao da, ako neko ima saznanja o krivičnim djelima i zloupotrebama, treba podnositi krivične prijave.

Za sutra je najavio sastanak s predstavnicima novog Nadzornog odbora "Željeznica", koje su u procesu restrukturiranja, koji, kako kaže, ide dobro.

Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama" najavili su da će iduće sedmice podnijeti prijave protiv odgovornih osoba za, kako kažu, nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima.

Entitetski ministar saobraćaja i veza potvrdio je novinarima da kineska firma provodi aktivnosti na gradnji autoputa Banja Luka - Prijedor.

- Oni su već prisutni na terenu i rade svoj dio posla, tako da mi je izuzetno zadovoljstvo da mogu otkloniti sve dileme koje su se pojavile u javnosti da tu ima nekih problema - tvrdi  Trninić.

S načelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem razgovarao je o infrastrukturnim projektima koje je Vlada planirala u tom gradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.