AKTUELNO

Galić i Koč o incidentu u kojem je učestvovalo Erdoanovo osiguranje: Događaj preuveličan

S današnjeg sastanka. GPBiH

Piše: Avaz.ba

10.7.2019

Rukovodstvo Granične policije BiH, s direktorom Zoranom Galićem na čelu, danas se  susrelo s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom (Koc) i njegovim saradnicima.   

Povod ovom sastanku je nedavni događaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, prilikom dočeka i dolaska visoke delegacije Republike Turske u BiH, predvođene  predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Učesnici sastanka razjasnili su sve okolnosti u vezi s tim događajem i zaključili da je on u javnosti preuveličan od nekih medija. 

Konstatirano je da su pozitivni propisi prilikom posjete važnih stranih zvaničnika veoma jasni i precizni, kako za strane tako i za domaće zvaničnike, te da ne postoje izuzeci i odstupanja u pogledu njihovog provođenja. 

Na sastanku su, također, dogovorene aktivnosti u daljnjem radu i saradnji, kako u budućnosti ne bi dolazilo do ovakvih ili sličnih incidenata i nesporazuma.

Ured GPBiH za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu već je poduzeo određene preliminarne provjere koje se odnose na spomenuti događaj, radi potpunog utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja, u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinaca u navedenom događaju, navodi se u saopćenju iz Granične policije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.