SAZNAJEMO

Akcija „Tower “: FUP Halilagića i Mahmutovića uhapsio s označenim novčanicama

Prijavljeni da od podizvođača radova na objektu “Sarajevo Tower” uzimaju novac kako bi nesmetano radili

M. AŠČIĆ
11.07.2019 09:29

Akcija bila na Ilidži

Foto: Avaz

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području općine Ilidža uhapsili dvije osobe zbog sumnje na reketiranje i primanje dara.

Raniji dogovor

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su generalni direktor firme “Panamera” i “Smart Invest” Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina “Sarajevo Towera” Sedin Halilagić.

Policijska akcija kodnog naziva “Tower” obavljena je prema naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo i Općinskog suda u Sarajevu. Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su i stambeno-poslovni objekt “Panamera” na Ilidži, odakle su izuzeli određenu dokumentaciju.

Kako je rečeno, kod uhapšenih osoba je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto 60.000 KM, a riječ je o novcu koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su Mahmutović i Halilagić uhapšeni sa 60.000 KM označenih novčanica, koje su im vlasnici pojedinih građevinskih firmi predali prema ranijem dogovoru sa pripadnicima FUP-a i tužiocima.

 Sve dokazali

Samo su tako, tvrde naši izvori, mogli dokazati da ih ove osobe reketiraju i da, kako je i rečeno iz FUP-a, od podizvođača građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu “Tower” već duže vrijeme traže i primaju novac, darove i druge oblike koristi kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Halilagić i Mahmutović pali su u policijsku klopku, koja je mjesecima pripremana nakon što su vlasnici pojedinih firmi odlučili prijaviti reketiranje. 
NA VRH