SARAJEVO

Uhapšeni u akciji „Tower“ predati Tužilaštvu KS

Riječ je o direktoru firme “Panamera” i “Smart Invest” Elvedinu Mahmutoviću i zaposleniku u odjelu prodaje nekretnina “Sarajevo Towera” Sedinu Halilagiću

Piše: M. Aš.

11.7.2019

Predati uhapšeni. J. Alibegović

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) predali su danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo dvojicu uhapšenih u akciji „Tower“.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su generalni direktor firme “Panamera” i “Smart Invest” Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina “Sarajevo Towera” Sedin Halilagić.

Oni su sumnjiče za reketiranje i primanje dara.

Uhapšeni će u Tužilaštvu biti zadržani 24 sata, a postupajući tužilac sutra će donijeti odluku o daljnjim mjerama.

Policijska akcija kodnog naziva “Tower” obavljena je prema naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo i Općinskog suda u Sarajevu. Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su i stambeno-poslovni objekt “Panamera” na Ilidži, odakle su izuzeli određenu dokumentaciju.

Kako je rečeno, kod uhapšenih osoba je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto 60.000 KM, a riječ je o novcu koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su Mahmutović i Halilagić uhapšeni sa 60.000 KM označenih novčanica, koje su im vlasnici pojedinih građevinskih firmi predali prema ranijem dogovoru s pripadnicima FUP-a i tužiocima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.