REAKCIJE

Nakon jučerašnje drame u Mostaru, oglasili se iz HDZ-a BiH: Podržavamo Čovića u njegovoj borbi i zalaganju

U upravnoj zgradi firme 11. jula održan sastanak Uprave, Nadzornog odbora i Sindikata

Dragan Čović. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

12.7.2019

HDZ BiH je na društvenim mrežama iskazao podršku svom predsjedniku Draganu Čoviću u rješavanju problema "Aluminija" d.d. Mostar.

Podsjećamo, nakon gašenja nekadašnjeg giganta "Aluminija" radnici ove mostarske kompanije za najodgovornijeg smatraju Dragana Čovića. U upravnoj zgradi ove firme jučer je održan sastanak Uprave, Nadzornog odbora i Sindikata, a prisustvovao je i lider HDZ-a Dragan Čović. 

U trenutku kada je Čović napuštao zgradu u pratnji policije, radnici su, uzvikujući "Lopove, izdaja", počeli bacati boce i druge predmete, pri čemu je povrijeđena radnica.

Nakon cjelodnevne drame i i iščekivanja konkretnih dogovora, usvojeni su određeni zaključci kako "Aluminij" ne bi otišao pod stečaj. 

Povodom drame koja se odvija oko "Aluminija" i situacije u kojoj je direktno prozvan Dragan Čović, na Facebooku je objavljen post. 

- Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze radnici "Aluminija", a kako je u ovom trenutku ispravan put dijaloga i traženje rješenja za spas ovog preduzeća koji je jedan od najvećih izvoznika iz Bosni i Hercegovini, izražavamo punu podršku predsjedniku dr. Draganu Čoviću, u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za "Aluminij" uspije naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom, kao i već nekoliko puta do sada, pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor HNK i Grada Mostara, kao i niza preduzeća koja su sarađivala s ''Aluminijem" - navodi se u objavi HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.